| DAGENS TOPIC: MOBBNING |

Jag har alltid älskat skolan och tyckt om att lära nya saker. Men när andra gör det till ett helvette för dig när du är där tappar man lusten. Antar att alla fattar vad detta inlägg kommer handla om, det som många går genom,  just mobbning. 

Jag har själv blivit mobbad till en punkt där jag var inne på tanken på att göra slut på mitt lidande och få släppa detta samhället. Detta är ett tema som jag sällan tar upp då jag hatar att få medlidande, sympati och bli behandlad på ett annat sätt. Därför jag tar upp detta är för att man ska våga stå upp för sig och sin egen person. 
 
I 8-9 år blev jag både psykiskt och fysiskt mobbad i skolan. Egentligen vet jag inte varför. Jag var varken annorlunda eller onormal, inte att det är en orsak till mobbning. Den dag i dag har man insett att mobbning kommer från personer med låg självkänsla och deras osäkerhet, då vill de trycka ner personer som i grunden har det bra, som har bra förhållande med familj osv. 

Fast det de som mobbar inte vet är att det de håller på med kan skada så brutalt mycket. De kanske inte menar att det ska ta en sådan skada men det gör det. Psykisk mobbning är värre än ett slag i ansiktet. 
 
Sommaren 2009 ville jag starta om från början, nya blad. Jag och min mamma flyttade från Norge och över till Sverige, så man kom långt bort från det gamla. Jag började gå till kurator och liknande för att kunna bygga upp mig som person och idag mår jag rätt bra. Vissa saker hänger kvar men det är sådant man jobbar med. 

Är ni utsatt för mobbning, sök hjälp, sök hjälp innan det är för sent. 

OM DET FINNS NÅGON DÄR UTE AV ER SOM BLIR UTSATT FÖR MOBBNING, HITTA MIG PÅ MIN BLOGG, FACEBOOK ELLER INSTAGRAM. DELA ER BERÄTTELSE. 

På facebook hittar ni min på ada marie johansen 
På instagram hittar ni mig på adajohansen. 
 
xoxo
 
Åsikter | Mobbning | |
Upp